Uncategorized

Uncategorized

Sisipan Dari Suami

Wahai isteriku, Jika kau harapkan kepadaku untuk menghargai dirimu aku tidak mampu memberikannya selalu kerana kekadang aku juga lemah tidak terdaya. Wahai isteriku, Haraplah pada Allah SWT KERANA Allah SWT yang memegang jiwaku agar aku menghargai dirimu. Wahai isteriku, Jangan sesekali kau menangis keranaku tetapi menangislah kerana Allah SWT yang kekadang kau lupa akan diriNya kerana terlalu mengharapkan penghargaan daripadaku. Wahai isteriku, Aku takut meletakkan harapanku kepadamu kerana aku lebih mengharapkan...

Mahukah ibu hamil bertenaga dan maintain HB sepanjang kehamilan?

 Risau nak pergi check-up setiap bulan takut misi membebel sebab HB low? Selalu pening dan lemah lemau sebab HB low? Inilah masalah yang selalu di hadapi oleh ibu hamil apatah lagi buat mereka yang morning sickness sepanjang trimester pertama dan kedua. Tetapi kesihatan dan nutrisi anak yang dikandung sentiasa perlu dijaga, sehingga 9 bulan dalam kandungan. Ibu-ibu yang dah cuba, alhamdulillah dah berjaya! Ramai...

DARI HARI-HARI KENA CUCI DARAH, PERNAH KOMA, SEKARANG MAK DAH TAK PAYAH CUCI DARAH

Kisah benar ni tak sedikit pun direka. Oleh anaknya sendiri. Bermula dengan episod tak sedar diri, ibunya di bawa ke hospital dengan ambulans. Sampai hospital, cek darah, creatinine dalam darah sudah tahap melonjak tinggi! Tahap perlu cuci darah dah. Prosedur dilakukan dengan segera, 3 hari berturut-turun kemudian dimasukkan ke dalam HDW selama sebulan lebih! Buntu! Anak ingin lihat ibu kembali senyum.  Anak ingin lihat ibu...

Muscle Cramp ketika hamil tiada lagi dengan Osteomatrix Shaklee

CALCIUM----> Osteomatrix  Masa mengandung anak pertama dan kedua selalu sangat dapat muscle cramp.  Waktu tidur usah cerita lah berapa kali asyik terjaga sebab cramp kaki. Nangis2 kejutkan Zauj mintak tarikkan ibu jari. Boleh cakap everyday kena. Paling tak tahan, banyak berjalan pun boleh cramp. Memang sadis sikit lah sebab kerja memang kena banyak jalan ke LRT/ERL. Salah sikit memang boleh cramp.  Masa tu...

ViteCube.com di Facebook

2,058FansLike
2,034FollowersFollow

Recent Posts Vitecube