Testimonial

Testimonial

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX

TESTIMONI : NURUL SYAZWANI SALLEH . . Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing manis confirm lah sangkut buah pinggang kan. Seram tahu tak. Hahaha.. kena prevent dari sekarang ni. . Bulan lepas melawat Cu, bila nak balik tu Cu kata nak beli Vivix. Untuk buah pinggang. 26/9/2016 hantar Vivix ke...

Adakah lithotomy posisi kelahiran terbaik?

SEJARAH POSISI BERSALIN Tamadun awal manusia mencatatkan semua kelahiran ibu-ibu terdahulu adalah dalam posisi mesra gravity atau dalam erti kata lain ‘upright position’. Kesemua patung, ilustrasi atau gambar yang dihasilkan sejak tamadun Mesopotomia lagi mengukilkan wanita melahirkan dalam keadaan ‘upright position’. Antara contoh : 1) Mencangkung 2) Separa duduk memaut 3) Duduk di kerusi atau ‘birth stool’ 4) Berlutut 5) Merangkak ( all four) 6) Duduk tegak 7) Semi...

RESVERATROL UNTUK POLYCYSTIC OVARIAN SYNDROME (PCOS)

PCOS adalah sindrom yang menghantui banyak wanita. Saya secara peribadi punya ramai sahabat dan kenalan yang ada PCOS :( PCOS adalah suatu sindrom yang kompleks melibatkan ketidakseimbangan hormon dalam tubuh wanita.  Secara normalnya, ovari akan menghasilkan sedikit androgen (hormon lelaki). Namun dalam PCOS, androgen dihasilkan banyakkk dari biasa. Maka akan berlaku gangguan penghasilan telur, menyebabkan masalah jerawat dan tumbuhnya extra facial/body hair. Juga,...

DARI HARI-HARI KENA CUCI DARAH, PERNAH KOMA, SEKARANG MAK DAH TAK PAYAH CUCI DARAH

Kisah benar ni tak sedikit pun direka. Oleh anaknya sendiri. Bermula dengan episod tak sedar diri, ibunya di bawa ke hospital dengan ambulans. Sampai hospital, cek darah, creatinine dalam darah sudah tahap melonjak tinggi! Tahap perlu cuci darah dah. Prosedur dilakukan dengan segera, 3 hari berturut-turun kemudian dimasukkan ke dalam HDW selama sebulan lebih! Buntu! Anak ingin lihat ibu kembali senyum.  Anak ingin lihat ibu...

ViteCube.com di Facebook

2,058FansLike
2,034FollowersFollow

Recent Posts Vitecube