Menyusu

Menyusu

4 bulan sebelum 2 tahun

20 bulan tinggal 4 lagi Satu benda yang akan buat mak2 bahagia ialah dapat menyusu penuh sampai 2 tahun. Pengalaman 2 orang anak sebelum ni sangat mematangkan keputusan dan menambah baik perjalanan menyusu anak ke 3. Berbaki 4 bulan lagi sebelum terpenuhnya haq seorang anak. Moga Allah mudahkan sehingga habis tugas hormon prolaktin/ oksitosin dalam badan. Ada ramai yang pm/ wa/call Kekli...

Kuasa Prolaktin dan “Reverse Cycling”

Ini Ammar Syahid yang handsome. Umurnya sekarang ialah 1 tahun 7 bulan, bermaksud sudah 19 bulan Kekli menyusukan Ammar sepenuhnya. Alhamdulillah. Ammar anak yang bertuah. Sangat bertuah. Dari kehamilan, Kekli berusaha jaga pemakanan sepanjang kehamilan, supplements intake, attend seminar and birth classes, as well as practise exercises routinely . I followed closely all the birthing blogs and pages. Kekli juga sempat...

Soya menyebabkan lelaki jadi lembut?

Nutrisi adalah sains, bukan kepercayaan semata-mata. Walau bagaimanapun, bila masuk bab soya, ia tak jadi berasaskan fakta tapi tanggapan dan kepercayaan saja. Biasanya yang disebarkan tentang soya ialah, ia menyebabkan lelaki menjadi seperti wanita (pondan) dan menurunkan kesuburan lelaki, kerana ia meningkatkan paras estrogen (hormon wanita).   ūüĆēSoya Menyebabkan Lelaki Menjadi Lembut Kandungan phytoestrogen di dalam soya dikatakan satu perkara yang menjadi kerisauan. Estrogen...

Hamil Dan Set Hamil Shaklee (OKTOBER 2016 Promo)

Hamil dan Set Hamil Shaklee ---------------------------- Assalamualaikum, this week takde Monday blues kan? ūüė∑ Ramai yang tanya tentang Set Hamil Shaklee, semalam baru COD untuk Mak yang Hamil 10minggu. Beliau siap tambah Performance Drink untuk tenaga. Sebagai seorang ibu, semestinya kita nak berikan yang terbaik untuk anak kita semasa dari dalam kandungan lagi Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci...

(Video) Perut ibu Kempis berpantang dengan Alfalfa Complex dan Set Bersalin Shaklee

Tahniah kerana baru sahaja selamat melahirkan bayi comel, Anda baru sahaja memasuki trimester ke empat bersama si manja. Fasa pengenalan ibu dan anak. Teringat semasa melahirkan anak sulung 7 tahun lalu, saya terlupa nak salin pampers anak buat pertama kali sehingga keesokan paginya. Amirah dah poo-poo meconium dari malam semalam. Itu lah kali pertama saya menyalinkan pampers untuk anak saya. Lepas...

Ibu Hamil ini berjaya melalui kehamilan tanpa Anemia

Tahniah diucapkan atas Kehamilan anda. Tahniah kerana anda dan bayi bakal mendapat Manfaat dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee yang merupakan Vitamin Ibu Hamil Terbaik untuk memenuhi keperluan ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Jom tengok ibu hamil ini yang berjaya melalui kehamilan dengan bertenaga tanpa anemia dengan Set Mengandung Shaklee: [vimeo 117142486 w=640 h=360] Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni... from iReach HD on Vimeo. Selain video pendek tentang Kebaikan Vitamin Kehamilan Shaklee untuk Ibu Mengandung di...

Ada apa dengan radikal bebas?

Antara banyak2 supplement yang saya tak pernah miss ambil sejak zaman sekolah dulu adalah Vitamin C. Selalu dengar oxidative stress boleh menyebabkan kerosakan pada sel2 tubuh kan? Oxidative stress ni jadi bila banyak sangat free radicals dalam badan. Dari mana datang free radicals? Secara ringkasnya semasa proses metabolism dalam tubuh kita, akan sentiasa ada free radicals yang terbentuk. Free radicals juga datang...

ViteCube.com di Facebook

2,058FansLike
2,034FollowersFollow

Recent Posts Vitecube