Ibu Hamil ini berjaya melalui kehamilan tanpa Anemia

Ibu Hamil ini berjaya melalui kehamilan tanpa Anemia

83
SHARE

Tahniah diucapkan atas Kehamilan anda. Tahniah kerana anda dan bayi bakal mendapat Manfaat dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee yang merupakan Vitamin Ibu Hamil Terbaik untuk memenuhi keperluan ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Jom tengok ibu hamil ini yang berjaya melalui kehamilan dengan bertenaga tanpa anemia dengan Set Mengandung Shaklee:

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni… from iReach HD on Vimeo.

Selain video pendek tentang Kebaikan Vitamin Kehamilan Shaklee untuk Ibu Mengandung di atas, kat bawah sikit jika anda scroll, ada satu lagi video tentang bagaimana Vitamin Ibu Hamil Terbaik Shaklee ini membantu ibu yang menghadapi anemia yang teruk semasa hamil untuk tambahkan hemoglobin atau HB darah beliau sehingga berjaya bebas dari anemia!

Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?

Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali Mengandung. Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.

·         Alahan Teruk

·         Morning Sickness

·         Tak boleh makan atau tiada selera makan

·         Muntah dan Loya

·         Anemia – Berbahaya jika tidak ditangani, boleh                         menyebabkan tumpah darah semasa bersalin.

·         Keletihan dn rasa malas

·         Mood swing

Lazim bagi ibu Mengandung mengalami simptom Kehamilan yang adakalanya boleh mengganggu aktiviti rutin harian. Namun jangan bimbang kerana keadaan tersebut hanya sekejap sahaja.

Hampir semua masalah yang disebutkan tadi dapat diatasi dengan mendapatkan nutrisi yang diperlukan secara lengkap di samping rehat yang mencukupi dan sokongan suami.

Apakah Nutrisi Yang Penting Buat Ibu Hamil?

Seorang ibu yang sedang Mengandung secara amnya perlu mengambil bijirin dan sayuran hijau yang banyak untuk memenuhi keperluan asid folic dan protein serta karbohidrat untuk tenaga.Kekurangan zat akan menyebabkan Ibu Hamil mendapat masalah anemia yang boleh mengancam kesihatan.

Bagaimanakah Ibu Boleh Mendapatkan Nutrisi Yang Diperlukan Semasa Mengandung Dengan Sempurna?

Semestinya melalui makanan seimbang yang diambil oleh Ibu Mengandung setiap hari. Pakar pemakanan telah mencadangkan makanan berikut yang didapati terbaik untuk membantu Ibu Hamil mendapat zat sempurna semasa Mengandung.

· Telur  – Mengandungi 12 vitamin dan mineral penting di samping  protein yang amat diperlukan untuk pertumbuhan janin.

·Ikan Laut Dalam (Salmon, Kod, Mackerel) – Kaya dengan Omega 3 yang amat diperlukan oleh bayi untuk pertumbuhan otak. Ibumahukan baby yang pintar genius? Inilah masanya untuk makan ikan sebanyak-banyaknya untuk dapatkan DHA

·Kekacang – Selain kaya dengan protein, kacang turut mengandungi fiber yang tinggi yang mengelakkan masalah sistem pencernaan seperti sembelit dan angin

·         Sayur Berdaun Hijau – Sumber Vitamin penting dan juga asid folic yang amat diperlukan oleh Ibu Mengandung. Malah kaya dengan fiber untuk kesihatan sistem           penghadaman.

Pelbagai lagi makanan lain yang berkhasiat yang baik untuk ibu hamil. Pastikan Ibu mengambil makanan tersebut mengikut cadangan piramid makanan untuk Ibu Mengandung

Haa ni lah video yang saya cakap tadi, sharing review testimoni dari seorang ibu hamil yang pernah ada anemia yang teruk dan bagaimana ibu hamil ni berjaya bebas dari anemia dan HB darah beliau pun naik setelah makan Vitamin Ibu Hamil dalam Set Mengandung Shaklee ni.

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil – Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Apakah Kebaikan Set Mengandung Shaklee buat Ibu Hamil?

Setiap Ibu Mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran yang sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan Ibu Hamil dengan rangkaian produknya.
~ Multivitamin(Vita-lea) ~
mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

~ B Complex ~
Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.

~ Vitamin C(Sustaine Realese Vita-C) ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.

~ Omega -3(Omega Guiard) ~
Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.

~ Kalsium(Ostematrix) ~
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

~ESP (Energizing Soy Protein)

Testimoni ESP Shaklee untuk ibu mengandung

ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung
ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung
ESP Shaklee Untuk Ibu Mengandung
Adakah suplemen Shaklee yang terbaik untuk anda? CUBA DULU, BARU TAHU! Jom dapatkan sekarang!
Klik link ini untuk membuat pembelian.
img_4793-2.jpg
img_4795-1.jpg

LEAVE A REPLY