Muscle Cramp ketika hamil tiada lagi dengan Osteomatrix Shaklee

Muscle Cramp ketika hamil tiada lagi dengan Osteomatrix Shaklee

45
SHARE

CALCIUM—-> Osteomatrix 

Masa mengandung anak pertama dan kedua selalu sangat dapat muscle cramp. 

Waktu tidur usah cerita lah berapa kali asyik terjaga sebab cramp kaki. Nangis2 kejutkan Zauj mintak tarikkan ibu jari. Boleh cakap everyday kena.

Paling tak tahan, banyak berjalan pun boleh cramp. Memang sadis sikit lah sebab kerja memang kena banyak jalan ke LRT/ERL. Salah sikit memang boleh cramp. 

Masa tu belum consistent lagi ambil Shaklee walaupun dah jadi member. Lepas tu start ambil Ostematrix as part of pregnancy supplement set. Konsisten kan makan hari2, dapat rasa cepat sangat dalam 1-2 hari lepas ambil sebab tak cramp!

Alhamdulillah.
Seriously amazed.
Sangat puas hati. Sebab cramp tu sakit kottt. -.-‘

Satu lagi perubahan ketara gigi jadi kuat dan tak goyang dah. Masa pregnant anak pertama lagi lah, tiap kali berus gigi mesti berdarah.

Sekali ambil Ostematrix dapat 1000mg Calcium. Cukup insyaAllah untuk keperluan tubuh sendiri dan baby. 

Memang penting sangat ambil suplemen sewaktu hamil sebab kita kena jaga kesihatan diri dan anak dalam kandungan.

Sebab peak bone mass (berat tulang maksimum) untuk wanita terutamanya adalah antara usia 25-35tahun. Masa ni lah nak kumpul kalsium banyak2 dengan doa tulang lambat osteoporosis, gigi tak cepat luruh etc. 🙂

Keperluan Kalsium Wanita Hamil

Dan calcium bukan setakat berfungsi di tulang dan gigi, tapi kita perlukan calcium dalam fungsi jantung, otot dan saraf.

Dalam Ostematrix siap ada Vitamin D3 (cholecalciferol) untuk penyerapan Calcium. 
PM saya untuk tahu lebih lanjut tentang Osteomatrix Dan Set Kehamilan Shaklee. 

Set Kehamilan Shaklee

Beli set dapat FREE MEMBERSHIP!
Suhaily Johari

016-5512164

Founder of #vitecube

LEAVE A REPLY