LATEST ARTICLES

Study buddies Saya

Ramai yang tanya saya how I keep my energy high during my part time master study while working, breastfeeding and pregnant again. Heh!

Selain pemakanan seimbang, I try to eat less contaminated food ie organic food, food for healthy gut (probiotics thingy), alot of juicing and avoid those with high in chemicals.

Homemade Playdough – Bunga Cengkih / Kulit Kayu Manis / Bunga Lawang

Resepi kali ni mudah sesangat sebab hanya guna plain flour dan biarkan anak2 berekplorasi dengan bahan yang tersedia di dapur.

Apa yang mereka pelajari?

DERIA : meneroka dan menyiasat bahan / tekstur / bau menggunakan semua deria

Daging Korban dan Kolestrol Jahat,

Apabila tibanya Hari Raya Aidiladha, maka akan berlakulah ibadat qurban hingga hari2 Tasyrik. Lembu, kambing, kibas, unta akan berlumba2 disembelih oleh umat Islam bagi merebut pahala.

Daging2 ini kesemuanya adalah daging merah (red meat). Daging merah adalah daging yg berwarna merah ketika mentah. Ia merah kerana mempunyai kandungan myoglobin yang tinggi di dalam dagingnya.

(Video) Perut ibu Kempis berpantang dengan Alfalfa Complex dan Set Bersalin Shaklee


Tahniah kerana baru sahaja selamat melahirkan bayi comel,

Anda baru sahaja memasuki trimester ke empat bersama si manja. Fasa pengenalan ibu dan anak.

Teringat semasa melahirkan anak sulung 7 tahun lalu, saya terlupa nak salin pampers anak buat pertama kali sehingga keesokan paginya. Amirah dah poo-poo meconium dari malam semalam. Itu lah kali pertama saya menyalinkan pampers untuk anak saya. Lepas tu, dah tak terlupa dah ūüėČ

Ramai yang bagi tahu tak perlu paracetamol lepas ambil NUTRIFERON 

Kawan2 nak tahu, Sejak saya jumpa benda ni, kami sekeluarga tak cari paracetamol dah.
Nutriferon —> bunyi macam interferon kan? Ya.¬†

RESVERATROL UNTUK POLYCYSTIC OVARIAN SYNDROME (PCOS)

PCOS adalah sindrom yang menghantui banyak wanita.

Saya secara peribadi punya ramai sahabat dan kenalan yang ada PCOS ūüôĀ

PCOS adalah suatu sindrom yang kompleks melibatkan ketidakseimbangan hormon dalam tubuh wanita. 

Saya cuma nak makan bukan nak bisnes…

Q: ANDA PENGGUNA SHAKLEE TETAPI MENGAPA TIDAK MENJADI AHLI?===============================

A: SAYA CUMA NAK MAKAN BUKAN NAK BISNES!

Tahukah anda dengan berdaftar menjadi ahli anda bukan sahaja jimat 15%-25% malah berpeluang menerima pulangan tunai?

<KELEBIHAN MENJADI AHLI WALAU SEBAGAI PENGGUNA SAHAJA>

1) Terus dapat harga ahli

2) Keahlian seumur hidup

3) Tidak perlu mantain pembelian setiap bulan

4) Dapat pula pulangan tunai (BONUS/CASH BACK) jika cukup point

5) Support group dan konsultasi berpanjangan

6) Pembelian secara online (shaklee2u) barang terus sampai di depan pintu

<KEISTIMEWAAN MENDAFTAR BERSAMA KAMI>

Anda akan tetap dilayan sebagai pelanggan ISTIMEWA walaupun telah menjadi ahli..

<BAGAIMANA NAK JADI AHLI SHAKLEE?>

Daftar keahlian Shaklee dengan 2 cara:

1. Bayar yuran keahlian RM75.00 (Semenanjung)/ RM85.00 (Sabah/ Sarawak) + gst

(boleh terus beli barang semasa mendaftar dan terus dapat harga ahli)

2. Keahlian PERCUMA dengan pembelian

– 3 kotak collagen
– 2 botol Vivix

– apa sahaja produk Shaklee bernilai 200 point

<DAFTAR SEGERA BERSAMA #teamvitecube

Pm kami segera dengan memberikan maklumat berikut:

1) Nama penuh & no. kad pengenalan

2) Nama penuh pasangan & no. kad pengenalan

3) Email

4) No telefon

5) Alamat surat menyurat

6) Alamat penghantaran barang

7) No. akaun bank (untuk BONUS Shaklee) 

.

Biar betul makan sendiri pun boleh dapat bonus? 
Pm deh!
Suhaily Johari

016-5512164

#tsunamishaklee #vitecube #vivix #vivixshaklee #shakleebangi #shakleekajang #freemembership #cashback

DARI HARI-HARI KENA CUCI DARAH, PERNAH KOMA, SEKARANG MAK DAH TAK PAYAH CUCI DARAH

Kisah benar ni tak sedikit pun direka. Oleh anaknya sendiri.

Bermula dengan episod tak sedar diri, ibunya di bawa ke hospital dengan ambulans.
Sampai hospital, cek darah, creatinine dalam darah sudah tahap melonjak tinggi!

Tahap perlu cuci darah dah. Prosedur dilakukan dengan segera, 3 hari berturut-turun kemudian dimasukkan ke dalam HDW selama sebulan lebih!

Buntu!

Anak ingin lihat ibu kembali senyum. 

Ibu Hamil ini berjaya melalui kehamilan tanpa Anemia

Tahniah diucapkan atas Kehamilan anda. Tahniah kerana anda dan bayi bakal mendapat Manfaat dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee yang merupakan Vitamin Ibu Hamil Terbaik untuk memenuhi keperluan ibu sepanjang tempoh Kehamilan. Jom tengok ibu hamil ini yang berjaya melalui kehamilan dengan bertenaga tanpa anemia dengan Set Mengandung Shaklee:

Puasa Semasa Hamil Tak Semestinya Lembik Lunyai. Tengok Betapa Cergas Makcik ni… from iReach HD on Vimeo.

Selain video pendek tentang Kebaikan Vitamin Kehamilan Shaklee untuk Ibu Mengandung di atas, kat bawah sikit jika anda scroll, ada satu lagi video tentang bagaimana Vitamin Ibu Hamil Terbaik Shaklee ini membantu ibu yang menghadapi anemia yang teruk semasa hamil untuk tambahkan hemoglobin atau HB darah beliau sehingga berjaya bebas dari anemia!

Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?

Muscle Cramp ketika hamil tiada lagi dengan Osteomatrix Shaklee

CALCIUM—-> Osteomatrix 

Masa mengandung anak pertama dan kedua selalu sangat dapat muscle cramp. 

Waktu tidur usah cerita lah berapa kali asyik terjaga sebab cramp kaki. Nangis2 kejutkan Zauj mintak tarikkan ibu jari. Boleh cakap everyday kena.

Paling tak tahan, banyak berjalan pun boleh cramp. Memang sadis sikit lah sebab kerja memang kena banyak jalan ke LRT/ERL. Salah sikit memang boleh cramp. 

Masa tu belum consistent lagi ambil Shaklee walaupun dah jadi member. Lepas tu start ambil Ostematrix as part of pregnancy supplement set. Konsisten kan makan hari2, dapat rasa cepat sangat dalam 1-2 hari lepas ambil sebab tak cramp!

Alhamdulillah.
Seriously amazed.
Sangat puas hati. Sebab cramp tu sakit kottt. -.-‚Äė

Satu lagi perubahan ketara gigi jadi kuat dan tak goyang dah. Masa pregnant anak pertama lagi lah, tiap kali berus gigi mesti berdarah.

Sekali ambil Ostematrix dapat 1000mg Calcium. Cukup insyaAllah untuk keperluan tubuh sendiri dan baby. 

Memang penting sangat ambil suplemen sewaktu hamil sebab kita kena jaga kesihatan diri dan anak dalam kandungan.

Sebab peak bone mass (berat tulang maksimum) untuk wanita terutamanya adalah antara usia 25-35tahun. Masa ni lah nak kumpul kalsium banyak2 dengan doa tulang lambat osteoporosis, gigi tak cepat luruh etc. ūüôā

Keperluan Kalsium Wanita Hamil

Dan calcium bukan setakat berfungsi di tulang dan gigi, tapi kita perlukan calcium dalam fungsi jantung, otot dan saraf.

Dalam Ostematrix siap ada Vitamin D3 (cholecalciferol) untuk penyerapan Calcium. 
PM saya untuk tahu lebih lanjut tentang Osteomatrix Dan Set Kehamilan Shaklee. 

Set Kehamilan Shaklee

Beli set dapat FREE MEMBERSHIP!
Suhaily Johari

016-5512164

Founder of #vitecube