LATEST ARTICLES

Ukhuwwah 13 years and counting

12 tahun yang lalu, Kekli masih ingat pertemuan pertama kami di surau Kolej Matrikulasi Perak. Yati, memang dari SAMBEST, budak sekolah agama. Jadi, memang...

Kuasa Prolaktin dan “Reverse Cycling”

Ini Ammar Syahid yang handsome. Umurnya sekarang ialah 1 tahun 7 bulan, bermaksud sudah 19 bulan Kekli menyusukan Ammar sepenuhnya. Alhamdulillah. Ammar anak yang bertuah. Sangat...

Soya menyebabkan lelaki jadi lembut?

Nutrisi adalah sains, bukan kepercayaan semata-mata. Walau bagaimanapun, bila masuk bab soya, ia tak jadi berasaskan fakta tapi tanggapan dan kepercayaan saja. Biasanya yang disebarkan...

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX

TESTIMONI : NURUL SYAZWANI SALLEH . . Assalamualaikum. Ini Maksu saya. Adik bongsu mak. Mak kata family mak memang ada kencing manis. Penyakit keturunan. Bila kena kencing...

Adakah lithotomy posisi kelahiran terbaik?

SEJARAH POSISI BERSALIN Tamadun awal manusia mencatatkan semua kelahiran ibu-ibu terdahulu adalah dalam posisi mesra gravity atau dalam erti kata lain ‘upright position’. Kesemua patung, ilustrasi...

Buat slime tanpa borax – syaheedhomeschool

Assalamualaikum, untuk entri kali ni Ely nak berkongsi dengan mak2 Kat luar sana tu satu lagi aktiviti menarik untuk di lakukan bersama anak2. Ely...

How to inspire manners to children

How to inspire manners to your children ☄ 1. When entering the house greet your children with salams and kisses. This should help develop their...

Hamil Dan Set Hamil Shaklee (OKTOBER 2016 Promo)

Hamil dan Set Hamil Shaklee ---------------------------- Assalamualaikum, this week takde Monday blues kan? 😷 Ramai yang tanya tentang Set Hamil Shaklee, semalam baru COD untuk Mak yang...

Sistem Imun : siapakah pemain penting?

Sistem imun melindungi kita dari penceroboh asing seperti virus, bakteria, kulat, protein asing dan sel kanser. Ia adalah satu sistem yang sangat canggih, anugerah...

Study buddies Saya

Ramai yang tanya saya how I keep my energy high during my part time master study while working, breastfeeding and pregnant again. Heh! Selain pemakanan...